"Київське сухе варення " (бронзова міні-скульптура Марка Галенка ) вул. Андріївський узвіз, 2Д
DREAM House хостел. вул. Андріївський узвіз, 2Д
1
Колись київське сухе варення ("цукати") було не тільки улюбленим десертом городян а й експортувалося.
Ще в 1386р. солодощі з Києва надсилали на весільні заходи литовського князя Ягайла. Виготовлення сухого варення - прозорих скибочок фруктів уварених в цукровому сиропі, підсушених і обкатаних в подрібненому цукрі, було покладено на промислову основу в кінці XVIII - початку XIXст. в Києві.
Після смерті засновника «Київського сухого варення» Семена Балабухи з безлічі спадкоємців, а це вісім синів і сім дочок, тільки двоє синів стали продовжувачами київських кондитерських традицій.
В 14-17ст. в кожному будинку столиці варили київське сухе варення.